DZT Vertriebsagentur Norwegen kultur festival historie byer reisetipps Natur mat og drikke slott og borg musikk tradisjon Kulinarik Pressemeldinger

Guide til Tysklands småbyer og det stille liv

Guide til Tysklands småbyer og det stille liv
Dato: 07-04-2021 12:49 CEST Opprinnelig tittel på pressemeldingen: Guide til Tysklands småbyer og det stille liv Kategori: , kultur festival historie byer reisetipps Natur mat

Dato: 07-04-2021 12:49 CEST
Opprinnelig tittel på pressemeldingen: Guide til Tysklands småbyer og det stille liv
Kategori: , kultur festival historie byer reisetipps Natur mat og drikke slott og borg musikk tradisjon Kulinarik

Tysklands er rik på vakre lands- og småbyer, hvor bindingsverkshusene står side om side, små butikker selger lokalt kunsthåndverk og gatene er fylt med historie. Pandemien endrer våre reisevaner og flere søker seg mot mindre steder og lokal kultur. Vi har derfor samlet noen av Tysklands vakreste landsbyer til inspirasjon for din neste reise.

– Vi opplever større interesse for mindre byer og lokal kultur. Når vi kan planlegge ferier igjen, vil nok flere søke seg til steder for ro og rekreasjon blant gamle bymurer og i omliggende natur. Det henger med stor sannsynlighet sammen med at vi befinner oss midt i en pandemi som har endret måten vi ønsker å reise på. Reisemålet må være litt mer privat og gi oss følelsen av at vi kan beholde kontrollen. Dette kan mindre byer tilby i større grad, sier Joelle Janz, turistsjef i Tysklands Nasjonale Turistkontor (DZT) i Norge.

Holzhausen: Stekte pølser på museum

Selv om landsbyen Holzhausen i nærheten av Erfurt ikke engang har tusen innbyggere, er den full av liv. Holzhausen er et populært lokalt rekreasjonsområde ved foten av Thüringer Wald og bergtar med sine restaurerte bindingsverkshus. Når solen skinner, kommer mange turister til landsbyen for å vandre eller sykle opp til Wachsenburg slott, som troner høyt over Holzhausens tak. Landsbyen har også fått nasjonal berømmelse takket være det kuriøse bratwurstmuseet, hvor man oppdage Thüringens mest smakfulle kulturskatt.

Sieseby: Stråtak så langt øyet kan se

Sieseby omtales ofte som den vakreste landsbyen i delstaten Schleswig-Holstein – og ikke uten grunn. Særlig de overdådig dekorerte husene med sine karakteristiske stråtak gjør landsbyen attraktiv. I tillegg er det svært lite trafikk her ettersom stedet bare har én hovedvei. Med andre ord er det ideelle betingelser for å utforske til fots og oppleve flora og fauna ved Schlei-fjordens munning. En nydelig kombinasjon av gammelt, levd liv og sprudlende, underfundig natur med blomster, busker og masse dyreliv, møter deg i Sieseby.

A to już wiesz?  Nytt forum med historisk sus i Berlin

Vinlandsbyen Roßbach: Vinsmaking langs landeveien

Saale-Unstrut i Sachsen-Anhalt er den kjøligste og nordligste vinregionen i Tyskland. Her dyrkes vin med forbløffende delikatesse og en pent integrert syre. Omtrent 50 ulike druesorter dyrkes av de 60 vinprodusentene i området, så dette er stedet for deg som liker variasjon i vinen. Roßbach er et perfekt utgangspunkt for å oppleve vinregionen. Under pinsen hvert år finner Saale-Weinmeile sted. Da kan man vandre langs vinrankene fra Roßbach til kulturbyen Bad Kösen og nyte et glass hos de mange vindyrkerne, som sjenerøst skjenker av sin vindrue.

Lübars i Berlin: En landsby midt i hovedstaden

I umiddelbar nærhet av Berlins hovedstadsjungel finnes et sted hvor tiden ser ut til å stå stille og det tradisjonelle landsbylivet fortsatt dominerer. Lübars ligger i Reinickendorf bydel. De mange gamle bygningene som finnes her utstråler en behagelig ro som står i skarp kontrast til den hektiske hverdagen i hovedstaden. Det er derfor ikke rart at mange berlinere kommer for å tilbringe litt tid i landsbyen eller vandre i det nærliggende naturreservatet.

Caputh i Brandenburg: Besøk Einsteins sommerhus

Brandenburg har mange flotte steder, blant annet byen Caputh i kommunen Schwielowsee, som imponerer med sitt ekstraordinære mangfold på tross av den landlige idyllen. De fleste besøkende tar turen grunnet Caputh slott fra Friedrich Wilhelm von Brandenburgs tid. Den omfattende parken som strekker seg til bredden av Tempeliner-innsjøen bør man heller ikke gå glipp av. Uansett vær, inviterer de omkringliggende innsjøene til å nyte aktiviteter og avslapning i det fri. Albert Einstein skal visst ha elsket denne landsbyen, og interesserte besøkende kan ta turen til hans sommerhus i utkanten av skogen. En utstilling i området, 20 Jahre Heimatverein Caputh E.V., går fra 3. april til 15. august 2021 og er verdt et besøk.

A to już wiesz?  Pulled pork på gassgrillen

Ahrenshoop: En vaskekte kunsterkoloni

I den lille badebyen Ahrenshoop på den nydelige halvøya Fischland-Darß-Zingst i delstaten Mecklenburg-Vorpommern, er det ikke bare badegjester som får store opplevelser. Også naturelskere og kunst- og kulturinteresserte får mye for pengene. Det pittoreske landskapet rundt feriestedet ved Østersjøen har hatt en magisk tiltrekningskraft på talentfulle kunstnere i over 100 år. Det startet med etableringen av en malerskole i 1894, og for et par år siden fikk landsbyen sitt eget kunstmuseum. Ahrenshoop har uten tvil fortjent sin plass på vår liste over Tysklands fineste landsbyer og småbyer! Den 4. september finner den årlige strandkonserten Naturklänge sted.

Dra til Blokksberg!

Kurstedet Schierke i fjellområdet Harz er et godt eksempel på typiske landsbyer som finnes omkring fjellet Brocken (Blokksberg). Nærheten til naturen, de små steile gatene og den autentiske følelsen av gamle tradisjoner, er noen av grunnene som tiltrekker besøkende. Etter et besøk ved rådhuset eller kurstedet, og man har testet ut den berømte urtelikøren, burde man ta den gamle smalsporede jernbanen opp til Blokksberg fra Schierke togstasjon. Ruten leder gjennom tett skog og langs fine ski- og vandreområder opp til Nord-Tysklands høyeste fjell!

Meersburg og Schiltach i Baden-Würtemberg

Takket være sin unike plassering på en skråning like over Bodensjøen, har den lille byen Meersburg noen fremragende utsiktspunkter. Fra stormende høyder har du den beste utsikten over både det gamle og det nye slottet, av den fredede gamlebyen med sine snirklende smau eller til aktivitetene ved havnen. Noen museer og kulturminner samt et fantastisk kulinarisk tilbud med regionale retter, avrunder inntrykket perfekt. Det svært milde klimaet som Bodensjøen gir, bidrar til høy livskvalitet. Byen kan også skilte med to flotte slott.

A to już wiesz?  LMG 50 – ET SKRITT FORAN DE ANDRE

På tross av sin lille størrelse på knappe 4 000 innbyggere er Schiltach i Schwarzwald en uavhengig liten by. Enhver som har stått foran det historiske rådhuset i gamlebyen kan bekrefte at dette faktisk er et av de vakreste stedene i Tyskland. Flere museer, et mangfold av severdigheter samt mulighetene for utflukter i den bergrike omegnen gjør at man aldri kjeder seg i denne middelalderbyen.

Begge byene kan oppleves på ruten fra Mosbach i Neckar-dalen til Schwarzwald og Bodensjøen. Her vil du støte på fruktbar landbruksjord, steile vinåkrer med sine smale og fargerike frukttrær, store skoger så vel som uberørt land, pittoreske fjell og dype daler.

Kilde: Pressekontor DZT Vertriebsagentur Norwegen – PRESSEMELDING –

————

Om Tysklands turistkontor

Tysklands Nasjonale Turistkontor (DZT) er Tysklands nasjonale hovedsentral for turisme, med hovedkontor i Frankfurt am Main. DZT representerer Tyskland på vegne av det tyske nærings- og energidepartementet (Bundesministerium für Wirtschaft und Energie, BMWi) og mottar offentlig støtte. DZT utvikler og kommuniserer strategier og produkter som fremmer Tyskland som reisemål og øker turismen til landet. Til dette formål finnes 27 utenlandskontorer som betjener over 40 markeder. Du finner mer informasjon i vårt online-pressesenter under www.germany.travel/presse eller ved å abonnere på vårt pressenyhetsbrev.

OBS: Dersom du bruker bildene våre, husk å oppgi copyright og fotograf.

Hashtags: # #kultur festival historie byer reisetipps Natur mat og drikke slott og borg musikk tradisjon Kulinarik kultur festival historie byer reisetipps Natur mat og drikke slott og borg musikk tradisjon Kulinarik

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy